Foto: DELFI Aculiecinieks
"Veicu vairākus Supermēness uzņēmumus otrajā dienā, trešdien, 20. februārī, jo tad pie debesīm Tukumā nebija mākoņu. Interesanti, ka fotografējot caur stiklu, Mēnesim parādījās dažādas gaismas frakcijas, pašu Mēnesi neiespaidojot," raksta Leons Stiprais no Tukuma.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdien, 19. februārī, debesīs virs Latvijas bija novērojams Supermēness. Tas atradās 356 846 kilometrus no Zemes. Tas bija vistuvākais attālums starp Zemi un tās dabisko pavadoni šogad.

Supermēness ir pilnmēness vai jauna mēness sakritība ar Mēness tuvāko punktu

Leons Stiprais aizvadītajās dienās sevišķi spožo Mēnesi iemūžināja arī ceturtdien, 21. februārī. "Zemes dabiskajam pavadonim senči piešķīra visai lielu lomu. Saules kalendārs šķietami ņēma virsroku. Mūsu senčiem Mēness bija gaismas avots baisajās naktīs.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!