Foto: Salaspils novada pašvaldība
Svētdien, 28. martā, Salaspilī novērots zemes iegruvums – karsta kritene. Norobežojot vietu, bija dzirdami dobji trokšņi, kas, iespējams, liecina, ka iegruvums palielinās, portāls "Delfi" uzzināja Salaspils novada pašvaldībā.

Salaspils novads ir norobežojis kriteni ar barjerām un lentēm, kā arī abos ceļa galos uzstādītas zīmes "Iebraukt aizliegts". Vietu iespēju robežās uzrauga arī pašvaldības policija.

Jau ziņots, ka Salaspils purvā novērota karsta kritene jeb zemes iegruvums, kas izveidojies pazemē esošajiem iežiem ilgākā laika periodā izšķīstot. Šajā gadījumā ūdenī šķīstošie ieži ir ģipši. Jaunas karsta kritenes Latvijā nav bieži novērotas, un kopumā valstī ir pāris reģioni, kur tās var veidoties – Salaspils, Allaži, Baldone, Ķemeri un Skaistkalne, portālam "Delfi" stāstīja ģeologs Pēteris Džeriņš.

Pēc Valsts vides dienesta ieteikuma Salaspils novads sazinājās ar Baldones un Skaistkalnes pašvaldībām, kur karsta iegruvumi ir visai bieža parādība, un konsultēsies, kā rīkoties vispareizāk, ziņots pašvaldības "Facebook" lapā.

Skaistkalnes pašvaldība Salaspils novadam devusi padomu, ka noteikti kāds laiks ir jānogaida, īpaši tad, ja iegruvums ir telpisks. Viņiem ir pieredze, ka kritenē iegāzušies gan traktori, gan pilnībā noraktas smagās mašīnas. Trešdien vai ceturtdien Salaspilī ieradīsies speciālisti ar grunts skeneriem, tad tiks lemts par tālāku rīcību.

Otrdien pašvaldības speciālisti spriedīs, kā iegruvumu aizbērt, informē Salaspils novada pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!