Foto: DELFI

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā vērsušās pirmās divas izglītības iestādes, kas sasniegušas 80% darbinieku vakcināciju, tādējādi pretendējot uz pašvaldības piešķirto papildu finansējumu, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Jau ziņots, ka Rīgas pirmsskolās un vispārējās izglītības iestāde tiks apbalvota ar naudas balvu, kuru varēs izmantot pēc saviem ieskatiem, ja iestādē strādājošais personāls būs sasniedzis 80% vakcinēto skaitu.

Pirmās divas izglītības iestādes vērsušās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā, lai pretendētu uz papildu pašvaldības finansējumu, jo vismaz 80% darbinieku ir Covid-19 vakcinācijas sertifikāti vai sertifikāti par Covid-19 izslimošanas faktu.

Ar iesniegumiem par papildu finansējuma saņemšanu pašvaldībā vērsušās Rīgas Ziedoņdārza pirmsskola un Rīgas 93. vidusskola.

Paredzams, ka vairāk iesniegumu pašvaldība saņems, tuvojoties jaunā mācību gada sākumam, kad iestāžu darbinieki atgriezīsies no vasaras atvaļinājumiem.

Personāla vakcinācija ir izšķiroši svarīga, lai nākamajā mācību gadā nodrošinātu, ka mācības skolās notiek klātienē, uzsver departamentā.

Rīgas pašvaldība piešķīrusi kopumā 1,7 miljonus eiro skolu personāla motivēšanai vakcinēties pret Covid-19.

Ja skolā ir vairāk nekā 200 darbinieki, izglītības iestāde saņems 10 000 eiro, ja 100-200 darbinieku – 7 500 eiro, bet, ja izglītības iestādē ir mazāk par 100 darbiniekiem – 5 000 eiro.

Šo naudu skolas varēs izmantot Covid-19 seku mazināšanai, darbinieku atalgojumam vai piemaksām, telpu remontiem vai āra laukumu labiekārtošanai, kvalifikācijas celšanai darbiniekiem vai tehniskajam nodrošinājumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!