Foto: LETA

Otrdienas rītā pulksten 5.13 ugunsdzēsēji steidzās uz kādu divstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg otrā stāva dzīvoklis un starpstāvu pārsegums. Ugunsnelaimē ir viens bojāgājušais, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, bet piecus cilvēkus no piedūmotās mājas ar glābšanas masku palīdzību izglāba ugunsdzēsēji. Degošajā dzīvoklī atrasts viens cilvēks, kurš gājis bojā. Pulksten 6.07 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi. Dzīvoklī dūmu detektors nebija uzstādīts.

Naktī uz otrdienu VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur daudzdzīvokļu mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvoklis. No ēkas evakuējās seši cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pirmdienas vakarā saņemts izsaukums uz Cēsu novada Stalbes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamās mājas divi stāvi un jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas desmit cilvēki. Pulksten 2.27 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Tāpat glābēji steidzās uz Dunduru ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies angāra tipa ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu angāra tipa ēka un mikroautobuss tajā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības vadi, velosipēda riepas, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji trīs ēku dūmvados, kūpinātava, šķūnis, apsarga mājiņa, dārza māja, dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas, starpsiena un divas dzīvojamās mājas.

Aizvadītajā diennaktī, VUGD saņēma 72 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 32 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!