Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina par stipru snigšanu šonakt visā Latvijā, bet visbiezākā sniega sega gaidāma Vidzemē.

VUGD portālu "Delfi" informēja, ka sestdienas, 25. decembra, vakarā un gaidāmajā naktī virs jūras un līča aktīvi veidojoties nokrišņu mākoņiem, daudzviet Latvijā gaidāma stipra snigšana. Paredzams, ka sniega sega pieaugs par 5 centimetriem.

Savukārt vietām Vidzemē gaidāma ļoti stipra snigšana - sniega daudzums līdz svētdienas, 26. decembra, rītam pieaugs pat par 10-14 centimetriem.

Dienests norādīja, ka piekrastē, kā arī vietām iekšzemē pie brāzmaina rietumu, ziemeļrietumu vēja, brīžiem putinās. Snigšanas laikā var būt apgrūtināta redzamība līdz 500-1000 metriem.

"Ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos u.c. āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esi ļoti uzmanīgs, ieplāno ilgāku laiku," aicina glābēji.

Arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka šovakar un gaidāmajā naktī virs jūras un līča aktīvi veidosies nokrišņu mākoņi, kas daudzviet Latvijā nesīs stipru sniegu, vietām Vidzemē arī ļoti stipru sniegu un sniega sega tur pieaugs pat par 10-14 centimetriem.

Meteorologi piebilda, ka pie brāzmaina Rietumu, Ziemeļrietumu brīžiem putinās un būs pasliktināta redzamība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!