Foto: LETA

Pieminekļa Uzvaras parkā gāšanas laikā partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs aicina neiesaistīties provokācijās.

Paziņojumā medijiem Urbanovičs pauž, ka "var nojaukt pieminekļus, piemiņu izdzēst nevar".

Viņš norāda, ka cilvēki paaudzēs glabās savā atmiņā to, kas viņiem dārgs. "Tagad līdzās piemiņai glabās arī dusmas un dziļu rūgtumu. Varbūt pat naidu. Vai tas mums palīdzēs celt un aizstāvēt savu zemi Latviju? Aicinu šajos apstākļos neiesaistīties provokācijās," vēsta politiķis.

Viņš uzsver, ka par savām vērtībām, par savu pašcieņu ir jācīnās vēlēšanās.

"Ar savu balsi jākļūst redzamiem un sadzirdamiem. Ar sašutuma pilnām sarunām virtuvē, ar kvēlām debatēm sociālajos tīklos nepietiek, lai mainītu varas attieksmi pret sevi. Ja tu nebalso, tad tevis nav. Un nav arī pieminekļu, kas tev dārgi," norāda Urbanovičs.

Tāpat "Saskaņas" līderis atzīst, ka "tiem, kas pie varas Latvijā, ir novirzījušās prioritātes".

"Viņi ir pārstājuši domāt par cilvēkiem, kas šeit dzīvo. Pieminekļu graušana ir viņu rūpju centrā, nevis ļaudis Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, citās pilsētās un ciemos. Viņi raportē par katru iznīcinātu piemiņas vietu, bet nekādi nevar sagatavot ticamu stāstu par to, vai Inčukalnā pietiek gāzes nākamajai ziemai," pauž politiķis, piebilstot, ka "sašķelta sabiedrība ir viņu dienišķā maize".

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 25. augustā, būvnieki demontē pieminekļa Uzvaras parkā centrālo obelisku. Tas tiks "nogāzts ar kalšanas metodi". Portāls "Delfi" piedāvā sekot šim vēsturiskajam notikumam video tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!