Foto: Shutterstock

"Šogad, Pasaules talkas ietvaros, mēs esam atklājuši jau trešo Laimes koku parku Latvijā, un arī šodien aktīvi piedalīsimies sakopšanas un labiekārtošanas talkās, kā arī sniegsim savu ieguldījumu ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā stādot "Laimes kokus"," sestdien paudusi Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Kā portālu "Delfi" informēja talkas rīkotāji, pirms diviem gadiem Laimes koku parks tika izveidots Valdemārpilī, pērn Jelgavā, bet šogad – 12. septembrī, tāds tika atklāts Smiltenes novada Trapenē. Ņemot vērā lielo pašvaldību interesi, šoruden tiks veidoti vēl divi parki – Viļānos un Krāslavā.

"Man ir liels prieks, ka Latvijas iedzīvotāji turpina atbildīgi iesaistīties Pasaules talkas aktivitātēs jau piekto gadu pēc kārtas un ceru, ka ikviens talkotājs šodien izjutīs prieku par paveikto darbu un izbaudīs kopā būšanu," novēlējusi Jaunzeme, piebilstot, ka jau iepriekšējos gados Pasaules talkas jeb "World Cleanup Day" organizatori ir atzinīgi novērtējuši Latvijas iesaisti talkas aktivitātēs.

Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece talkas atklāšanā uzsvērusi, ka "vesels cilvēks var dzīvot veselā pasaulē. Vides piesārņojums joprojām pieaug un nereti tas kļūst par iemeslu veselības problēmām, tieši tāpēc sabiedrībai ir nepieciešams atbildīgāk iesaistīties dažādās vides sakopšanas aktivitātēs".

Aizsilniece paudusi gandarījumu par to, ka Lielās Talkas un Pasaules talkas ietvaros cilvēki pievienojas aicinājumam talkot un sakopt vidi sev apkārt, "jo tā mēs palīdzam ne tikai dabai, bet arī paši sev. Es ceru, ka arī šīs dienas beigās mēs varēsim pateikt sev paldies par to, ka esam padarījuši Latviju tīrāku un veselāku".

Pie Brīvības pieminekļa ar motivējošām uzrunām un dziesmām sestdienas rītā tika atklāta Pasaules talka jeb "World Cleanup Day", kas Latvijā un pasaulē notiek piekto gadu pēc kārtas.

Turpinot tradīcijas, arī šogad iedzīvotāji ir aicināti piedalīties akcijā Laimes koki, kā arī piedalīties piejūras sakopšanas talkās Vecāķos un Engures pagastā, pievienoties talkai Bišumuižā vai talkot citviet Latvijā.

Šogad kopumā Pasaules talkā piedalās 191 viena pasaules valsts, vienojot miljoniem brīvprātīgo, lai kopā samazinātu globālo piesārņojumu un rūpētos par pasaules ilgtspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!