Foto: Starptautisko pētījumu centrs

No trešdienas, 2. novembra, Ārlietu ministrijas parlamentārās sekretāres pienākumus sākusi pildīt bijusī ārlietu ministra padomniece Gunda Reire, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Reire līdz šim bijusi ārlietu ministra padomniece stratēģiskās komunikācijas, demokrātijas un publiskās diplomātijas jautājumos.

Viņai ir plaša profesionālā pieredze, tostarp bijusi vairāku ministru padomniece, vadījusi Saeimas priekšsēdētājas un izglītības ministres birojus, bijusi Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājas vietniece, informē ministrijā.

Viņas pētniecisko interešu lokā ir daudzpusējā starptautiskā sadarbība, ANO jautājumi un attiecības ar Krieviju.

Reire ir arī autore vairākām zinātniskām publikācijām par ANO, Latvijas ārpolitiku, tostarp Latvijas dalību ANO institūcijās, Latvijas un Krievijas attiecībām, bijusi zinātniskā redaktore vairākiem rakstu krājumiem.

Reire ir vieslektore Rīgas Juridiskajā augstskolā un Rīgas Stradiņa Universitātē, kā arī Starptautisko pētījumu centra direktore.

Bijusi Fulbraita programmas stipendiāte zinātniskajā pētniecībā Džona Hopkinsa Universitātes SAIS Transatlantisko attiecību centrā ASV.

Jau vēstīts, ka līdz 13. Saeimā parlamentārā sekretāre bija Zanda Kalniņa-Lukaševica, kas 1. novembrī 14. Saeimas pirmajā sēdē tika ievēlēta kā Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!