Foto: LETA

Otrdienas rītā pulksten 6.41 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju Rīgā, kur no dzīvokļa logiem nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā deg sadzīves mantas. Degošajā dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada vienu cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. Neilgi pēc astoņiem rītā ugunsgrēks likvidēts.

Pirmdien glābēji arī steidza uz Caunes ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā deg gulta, ēkas siena un griesti. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri, mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pirmdien desmitos no rīta VUGD saņemts izsaukums uz Krišjāņa Barona ielu Rīgā, kur ražošanas ēkā redzamas liesmas un melni dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka angāra tipa ēkā deg sadzīves mantas un mēbeles. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. Viens ugunsdzēsējs glābējs nodots NMPD mediķiem. Pulksten 13.40 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, vieglā automašīna, kravas automašīna, dzīvojamās mājas verandas grīda, griesti un starpstāvu pārsegums.

Kopumā pirmdien VUGD saņēma 47 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!