Foto: LETA

Pirmdienas vakarā pulksten 18.40 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur ugunsgrēkā cieta glābējs, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Notikuma vietā trīsstāvu dzīvojamās mājas pagrabā dega sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Veicot dzēšanas darbus, cieta ugunsdzēsējs, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Neilgi pirms astoņiem vakarā darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vēlā vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Raunas ielu Rīgā četrstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī skan dūmu detektors. Iekļūstot dzīvoklī, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz plīts bija piededzis ēdiens, radot spēcīgu sadūmojumu. Dzīvoklī ugunsdzēsēji atrada cilvēku, kas ugunsgrēkā bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji deviņu ēku dūmvados, vieglā automašīna, vadu izolācija un trīs gadījumos atkritumi. Ugunsdzēsēji devās arī uz diviem satiksmes negadījumiem un vienu reizi ceļa braucamā daļa tika atbrīvota no nolūzuša koka.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 46 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!