Foto: DELFI Aculiecinieks

Pirmdienas vakarā un otrdienas rītā 20 gadījumos glābēju palīdzība bija nepieciešama brauktuves atbrīvošanā no nolūzušiem kokiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Rīgā un pierīgā saņemti astoņi izsaukumi, Vidzemes reģionā saņemti arī astoņi izsaukumi, Zemgales reģionā tādu bija trīs, bet Latgales un Kurzemes reģionos pa vienam. Tāpat pagājušajā diennaktī glābēji devās uz deviņiem izsaukumiem, kuros jādzēš ugunsgrēks.

Pulksten 22 vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Ķoņu pagastu, kur dega daudzdzīvokļu divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvoklis pirmajā. No ēkas otrā stāva tika izglābti trīs cilvēki. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi mājas iemītnieki. Notikumā strādāja arī Naukšēnu brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Pulksten 23.39 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega vienstāvu saimniecības ēka, apstādījumu dekoratīvā apmale ar gaismas dekoriem, sodrēji divu ēku dūmvados, trīs vieglās automašīnas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divos gadījumos atkritumi. Glābēju palīdzība bija nepieciešama arī sešos ceļu satiksmes negadījumos.

Kopumā pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēma 60 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 38 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!