Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Rīgas dome trešdien atļāva SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" atbalstam Ukrainas sabiedrībai ziedot piecus automobiļus "Niva".

Automobiļu bilances vērtība ir nulle eiro. Ar lēmumu uzņēmumam tiek uzdots arī segt visus ar to transportēšanu saistītos izdevumus.

Ar domes lēmumu arī tiek noteikts, ka ziedojuma apmērs nedrīkst pārsniegt 20% no provizoriskajos finanšu rādītājos prognozētās peļņas summas vai 20% no iepriekšējā pārskata gada peļņas summas. Tas saistīts ar Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 11. pantā atrunāto, kas nosaka ziedojuma apmēru.

Decembrī Rīga Kijivai arī ziedoja desmit SIA "Rīgas satiksme" autobusus. Atsaucoties aicinājumam piepildīt autobusus ar ziedojumiem Kijivas iedzīvotājiem, cilvēki trijās dienās no 28. līdz 30. decembrim saziedojuši aptuveni 50 tonnu humānās palīdzības.

Autobusi Ukrainai ziedoti arī iepriekš. Pagājušā gada aprīļa beigās Rīga nosūtīja uz Kijivu pirmos 11 SIA "Rīgas satiksme" autobusus, kurus rīdzinieki trijās dienās bija piepildījuši ar 50 tonnām humānās palīdzības.

Pērnā gada maijā pašvaldības uzņēmums "Rīgas ūdens" nolēma ziedot 10 000 eiro Ukrainas ūdenssaimniecības darbības nodrošināšanai. Arī pērnā gada maijā Rīgas dome nolēma fondam "Ziedot.lv" piešķirt 200 000 eiro palīdzības sniegšanai Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!