Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 14 .jūnijā, nolēma sagatavot paziņojumu Saeimai par to, ka deputāts Edmunds Jurēvics (JV) 14. Saeimas sastāvā ir nevis uz laiku, bet pastāvīgi, portālu "Delfi" informēja Saeimas preses dienestā.

Jurēvics Saeimas darbā iesaistījās pagājušā gada decembrī uz laiku, kamēr 14. Saeimā ievēlētais deputāts Edgars Rinkēvičs (JV) pilda ārlietu ministra pienākumus Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajā valdībā.

Ņemot vērā, ka Rinkēvičs paziņojis par deputāta mandāta nolikšanu, jo ievēlēts par Valsts prezidentu, deputāts Jurēvics iegūs pastāvīgo mandātu.

14. Saeimā Jurēvics strādā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, Ilgtspējīgas attīstības komisijā, kā arī darbojas Mājokļa jautājumu apakškomisijā un parlamentārās izmeklēšanas komisijā par finanšu sektora "kapitālā remonta" sekām.

Mandātu komisija ziņojumu Saeimai par pastāvīgo mandātu deputātam Jurēvicam plānojusi sniegt 22. jūnijā.

Pagājušajā nedēļā, 8. jūnijā, Jurēvics tika ievēlēts "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Ainara Latkovska vietnieka amatā.

Jurēvics pēc izglītības ir politologs, studējis Latvijas Universitātē. Pirms ievēlēšanas 14. Saeimā bijis Rīgas domes deputāts un arī Rīgas vicemēra Viļņa Ķirša (JV) padomnieks. Savulaik strādājis arī par deputāta palīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!