Foto: F64

Neskatoties uz to, ka Aizsardzības ministrijas (AiM) vadība cenšas neiejaukties iepirkumu komisijas darbā, Saeimas deputāti uzskata, ka ministrijas vadībai vajadzēja iesaistīties skandalozajā 220 miljonus eiro vērtajā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārtikas piegādes iepirkumā.

Trešdien, 14. jūnijā, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija uzklausīja Valsts kontroles sniegto informāciju par iestādes veikto revīziju "NBS pārtikas iepirkuma plānošana un īstenošana".

Revīzijā tika vērtēts, vai jaunā pārtikas iegādes modeļa plānošana, iepirkuma īstenošana un noslēgtais līgums atbilst normatīvo aktu prasībām. Valsts kontrole secināja, ka iepirkums par loģistikas pakalpojumu par pārtikas piegādi NBS vajadzībām ir organizēts, pārkāpjot aizsardzības resorā noteikto kārtību iepirkumu plānošanai un organizēšanai.

Tāpat revīzijā norādīts, ka plānotā līguma summa līdz 220 miljoniem eiro ar tiesībām to palielināt par 50% līdz līdz 330 miljoniem eiro piecos līguma darbības gados, pirmo reizi norādīta, iepirkuma komisijai lemjot par līguma slēgšanu ar iepirkuma procedūras uzvarētāju SIA "Zītari LZ".

Revidenti norādīja ka līguma summa noteikta, balstoties iepirkuma komisijas amatpersonas pieņēmumos un nerēķinoties ar Centralizētajā iepirkumu plānā paredzēto finansējumu pārtikas iegādēm 8,02 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar grāmatvedības uzskaites datiem no šī gada 1. janvāra līdz 30 aprīlim NBS no "Zītari LZ" ir saņēmuši pārtikas preces par 992 000 eiro. Par norādīto laika posmu NBS ir saņēmuši "Zītari LZ" rēķinu par sniegtā pakalpojuma administrēšanu 30 000 eiro apmērā.

Deputāti kritizē neiesaistīšanos uzraudzībā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!