Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmdien pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Lūznavas pagastu, kur traktors iegāzies dīķī, cilvēks netiek laukā. Ugunsdzēsēji cilvēku no ūdenī esošā traktora izcēla un nogādāja krastā, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja cilvēka nāvi, portālu "Delfi" informēja glābēji.

Notikuma vietā, piesaistot vietējo zemnieku traktortehniku, traktors tika izvilkts krastā, kur tam tika atvienotas akumulatora klemmes.

Pusvienos naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novada Nīgrandes pagastu, kur dega siena šķūnis 300 kvadrātmetru platībā. Četros rītā ugunsgrēks ierobežots un šobrīd turpinās siena pārkraušanas un dzēšanas darbi. Notikuma vietā strādā 12 Skrundas, Priekules un Saldus ugunsdzēsēji, ir piesaistītas četras autocisternas, Ezeres pašvaldības formējuma ugunsdzēsēji ar vienu autocisternu, kā arī īpašnieka traktortehnika.

Neilgi pēc pusnakts tika saņemts izsaukums uz Dobeli, kur vienstāva ražošanas ēkā pagrabstāvā dega apgaismes ierīce un lauksaimniecības pārstrādes produkti. Pustrijos rītā ugunsgrēks likvidēts.
Tāpat naktī glābēji devās uz Ādažu pagastu, kur četrstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega elektrības sadales skapis. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies 12 cilvēki.

Pusdivos dienā ugunsdzēsēji devās uz Emīla Melngaiļa ielu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas sestā stāva apkures telpā dega elektroierīce, vadi un sadzīves mantas. No ēkas tika evakuēti 30 cilvēki.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Raiņa ielu Daugavpilī, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī cepeškrāsnī dega cimds. Pirms VUGD ierašanās, sadzirdot dūmu detektora brīdinošo signālu, no dzīvokļa evakuējās divi cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divi šķūņi, divas kūtis, sadzīves mantas, apkures katls, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, automašīnas salons, bremžu sistēma, transformators, vadi, mežu zemsedzes, siens, sausā zāle, kūdra, krūmi un septiņos gadījumos atkritumi.

Deviņos gadījumos glābēju palīdzība bija nepieciešama nolūzušu koku sazāģēšanā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 75 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā septiņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 33 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!