Foto: LETA

Ja reformas nav sāpīgas, tad tās nav reformas, bet gan lāpīšanās, tāpēc deputātu atbildība ir novākt šķēršļus tam, kas veicina Latvijas mazspējas kultūru, ceturtdien, 22. jūnijā, savā pēdējā uzrunā Saeimai uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Levits savas prezidentūras laikā iedibināja tradīciju uzrunāt Saeimu tās darba sesiju sākumā un noslēgumā. Ceturtdien noslēdzas parlamenta pavasara sesija. Šī bija Levita astotā uzruna Saeimā un tajā viņš skāra trīs jautājumus – drošību, latviskumu un reformspēju.

Nolaists dzelzs priekškars

Runājot par drošības jautājumiem, Levits atgādināja par NATO jauno drošības koncepciju, kas paredz ienaidnieku apturēt uz robežas, "iespējams, uz mūsu Austrumu robežas". Prezidents uzsvēra, ka NATO stratēģijas maiņa nenāca nedz viegli, nedz pašsaprotami.

Uzrunā Levits norādīja, ka "mūsu lielais uzdevums" ir Sēlijas poligona izveide un bruņoto spēku skaitlisks pieaugums. Viņš ar gandarījumu vērtēja interesi par jauniešu iesaistīšanos militārajā dienestā. "Esmu pārliecināts, ka jau pēc pāris gadiem jaunieši dienestu uzskatīs par goda lietu, to veicinās arī jaunieviestā valsts aizsardzības mācības skolās," pauda Valsts prezidents.

Uzrunā Levits uzsvēra arī nepieciešamību beidzot uzbūvēt robežu. Viņš kā nožēlojamu vērtēja nespēju izdarīt "tik vienkāršu lietu", tādējādi diskreditējot valsts varu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!