Foto: Valsts kanceleja
Ņemot vērā pēdējos notikumus Krievijā, aicinu Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt Krieviju un Baltkrieviju un tos, kuri tur atrodas, pamest šīs valstis pēc iespējas ātrāk, ziņo ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.


Kā ziņots, naktī uz sestdienu eskalējies algotņu grupējuma "Vagner" konflikts ar Krievijas varasiestādēm, tā vadītājam Jevgēnijam Prigožinam apsūdzot Aizsardzības ministriju par uzbrukumu privātās militārās kompānijas pozīcijām, bet drošības dienestiem Prigožina darbības dēvējot par aicinājumu uz bruņotu dumpi.

Militārā grupējuma "Vagner" dibinātājs Rostovā pie Donas ticies ar Krievijas aizsardzības ministra vietnieku un Ģenerālštāba priekšnieka vietnieku, kuriem solījis "dabūt Šoigu" un doties uz Maskavu, 24. jūnija rītā vēsta medijs "Meduza".

Sarunā Prigožins sacījis, ka, iekams "Vagner" nedabūs Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimov un aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, viņa algotņi "bloķēs Rostovas pilsētu", kā arī "dosies uz Maskavu". Tiek apgalvots, ka video filmēts Dienvidu militārā apgabala štābā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!