Foto: Shutterstock

Svētdien Ainažos apgāzās laiva ar pieciem cilvēkiem, “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kā informē dienestā, divi cilvēki no jūras izpeldējuši pašu spēkiem, turoties pie vienas glābšanas vestes, vienu VUGD izglāba, bet divu cilvēku meklēšanu turpināja Latvijas krasta apsardze.

Tāpat svētdien pulksten 21 ugunsdzēsēji devās uz Jaunpiebalgas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 180 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Jaunpiebalgas pašvaldības ugunsdzēsēju formējums, bet jumta demontāžai tika piesaistīta īpašnieka traktortehnika.

Notikumā cieta viens ugunsdzēsējs. Pulksten 3.23 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Ap pulksten 14 ugunsdzēsēji devās uz Kalnciema pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva saimniecības telpā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā telpa bija piepildījusies ar tvaiku. Pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējušies astoņi cilvēki.

Savukārt Ogres novada Krapes pagastā glābēji ar autocisternas skaņas signālu palīdzēja cilvēkam izkļūt no meža.

Sestdien VUGD ūdenslīdēji no Dokupes Ventspilī izcēla vienu bojāgājušo.

Līgo vakarā VUGD saņēma 50 maldinošus izsaukumus – 27 bija saistīti ar to, ka iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, licies, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši ugunskuru un apdraudējums nepastāv.

Savukārt piektdien viens cilvēks cietis ugunsgrēkā Nīcgales pagastā, kur dega dzīvojamā māja 90 kvadrātmetru platībā un tai liesmu rezultātā iebrucis jumts.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz Daugavpilī, kur cilvēks devies peldēties Daugavā un nav iznācis krastā. Ugunsdzēsēji vietu pārmeklēja un atrada cilvēku, kuru izcēla krastā un mediķi viņam konstatēja nāvi.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 312 izsaukumus – 133 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā deviņus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 77 uz glābšanas darbiem, bet 102 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!