Foto: AFP/Scanpix/LETA/F64

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Dobeles novada Ukru pagastu, kur dega ferma, "Delfi" informēja dienestā.

Ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva fermā 400 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no kūts tika izvestas divas govis.

Notikuma vietā strādāja 12 Auces, Dobeles un Elejas ugunsdzēsēji, bija piesaistītas četras autocisternas, kā arī pieci Tērvetes un pieci Bukaišu pašvaldības ugunsdzēsēji ar divām autocisternām.

Savukārt pulksten 23 glābēji saņēma izsaukumu uz Ezermalas ielu Rīgā, kur divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas bēniņu stāvā dega automātiskā gaisa virsspiediena sistēmas elektromotors 0,2 kvadrātmetru platībā. Degšanas rezultātā dūmi tika ievilkti sistēmā un izplatījās pa mājas stāviem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 30 cilvēki.

Pirmdien glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Salacgrīvas pagastā, kur glābēji ar nestuvju palīdzību no meža iznesa cilvēku, kuram bija veselības problēmas, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega ferma, šķūnis, ceļamkrāna motora nodalījums, vieglā automašīna, sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, meža zemsedze, četros gadījumos sausā zāle un piecos gadījumos atkritumi.

Pirmdien VUGD saņēma 57 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!