Foto: LETA

Piektdienas rītā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Valkas pagastu, kur degusi koka māja, “Delfi” informēja dienestā.

Izsaukums saņemts pulksten 5.44, kur Valkas pagastā dega divstāvu koka mājas jumts 150 kvadrātmetru platībā un ēkas siena 20 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies astoņi cilvēki. Ap 7 no rīta ugunsgrēks tika lokalizēts, bet darbs notikuma vietā turpinās.

Ap pusnakti ugunsgrēks dzīvojamā mājas dzīvoklī bija izcēlies arī Ludzas novada Mežvidu pagastā, kur dega griesti, siena un dīvāns 12 kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no tā bija evakuējušies divi cilvēki.

Ceturtdien glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Tīnūžu pagastā, kur dega meža zemsedze 2,4 hektāru platībā. Ugunsdzēsēju darbu apgrūtināja spēcīgās vēja brāzmas, kas radīja uguns izplatīšanās draudus. Dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts meža dienesta darbinieki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divi jumti, garāža ar sadzīves mantām, vieglā automašīna, koka konstrukcijas, elektrolīnijas balsts, dīvāns, vadi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, meža zemsedze, skaidu kaudze, siena ruļļi, sausā zāle, koki, zaru kaudze, krūmi un sešos gadījumos gadījumos atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 60 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!