Foto: LETA

Rīgas domē ievēlētie deputāti no partiju apvienības "Jaunā vienotība", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Reģionu Apvienības un deputātu bloka "Kods Rīgai" ir vienoti uzskatā, ka esošajam Rīgas domes deputātu sasaukumam ir jāturpina strādāt, veidojot valstiski domājošu politisko spēku vairākumu, kas vienojas godprātīgam, koleģiālam un kopīgam darbam, medijiem izplatītajā paziņojumā norādījušas frakcijas.

Trīs Rīgas domē pārstāvēto politisko spēku pārstāvji ir vienisprātis, ka jebkura rīcība, kas vestu pretī ārkārtas vēlēšanām Rīgā pašlaik ir ne tik vien nepamatota, bet arī nesaprātīga, jo pašvaldība ir lemtspējīga un lemttiesīga, bet nestabilitāte un jukas nevienam nav nepieciešamas.

Vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) paziņojumā norāda, ka frakcijas deputāti apzinās savu atbildību darbus koleģiāli turpināt un ir gatavi strādāt komandā "ar tiem deputātiem no citām Rīgas domes frakcijām, kas lēmumus pieņem un rīkojas kā pieauguši cilvēki".

Savukārt vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) pauž, ka pēdējo dienu balsojumi domē parādījuši, ka pašreizējam Rīgas mēram vairs nav domes vairākuma atbalsta. Pie koalīcijas beigām esot noveduši vienpersoniski lēmumi, nerēķināšanās ar partneriem un varas koncentrācija vienas personas vai frakcijas rokās.

Savukārt vicemēre Linda Ozola uzsver, ka deputātu bloks nav konfliktā ar kādu no frakcijām, taču uzskata, ka nepieciešami uzlabojumi savstarpējā komunikācijā un "dažu ambīciju piezemēšanā".

Politiķi ir pārliecināti, ka godprātīgu darba turpināšanu atbalstīs arī citi Rīgas domē ievēlētie valstiski domājošie deputāti.

Savukārt frakcija "Par/Progresīvie" nākamnedēļ uz sarunām aicinās koalīcijas frakcijas, lai mēģinātu panākt vienošanos par darba turpināšanu un atbalstu pašreizējam mēram Mārtiņam Staķim.

Ar paziņojumu piektdien klajā nākusi arī partija "Par!", kas piekrīt tam, ka ārkārtas vēlēšanas nav pieņemams un atbildīgs situācijas risinājums, tāpēc aicina kolēģus uz konstruktīvu sadarbību.

Tāpat partija ir vienisprātis, ka jāturpina iesāktie darbi, bet darbam domē jābalstās deputātu savstarpējā cieņpilnā saziņā un kopdarbībā.

Jau ziņots, ka plaisa divu partiju frakciju – "Jaunās vienotības" un "Par/Progresīvie" – starpā uzvirmojusi, kopš no amatiem par iespējamiem pārkāpumiem ir atstādinātas divas Satiksmes departamenta amatpersonas.

Jānorāda, ka tieši koalīcijā ietilpstošo partiju pārstāvji bija pirmie, kas, debatējot par iespējamiem pārkāpumiem Satiksmes departamentā, piesauca ārkārtas vēlēšanu iespējamību.

Staķis ceturtdien medijiem pauda, ka nākamās nedēļas sākumā nāks klajā ar paziņojumu, taču tā saturu viņš neprecizēja.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!