Foto: Pixabay

Kad ieradās glābēji, trīs cilvēki, kurus straume sestdien Carnikavas pludmalē vilka arvien dziļāk jūrā, jau gulēja izvilkti krastā. Par spīti vispirms citu atpūtnieku un pēcāk arī mediķu pūliņiem, viņu dzīvības neizdevās glābt. Iespējams, glābēji pie cietušajiem būtu varējuši ierasties ātrāk, ja vien Laivu ielu, pa kuru var nokļūt līdz pašai jūras malai, nebūtu aizšķērsojusi metāla konstrukcija.

Valsts policijas apkopotā informācija par notikušo liecina, ka jūrā sestdien bijuši lieli viļņi, veidojušās zemūdens straumes. Peldēties jūrā pie Carnikavas devušies daudzi, tajā skaitā divi pāri – divi vīrieši un divas sievietes, no kurām viena palikusi ūdens malā. Redzot, ka trīs peldētājus straume sāk vilkt jūrā iekšā, sieviete steigusies palīgā, bet rezultātā dzīvībai bīstamā situācijā nokļuvuši visi četri, notikušo portālam “Delfi” atstāsta policijas pārstāve Diāna Lūkina.

Pēc policijas pārstāves stāstītā, bīstamo situāciju pamanījuši blakus esošie atpūtnieki, kuru vidū bijuši arī profesionāli peldētāji. Viņi bijuši tie, kuri cilvēkus izvilka krastā un nekavējoties arī sākuši tiem sniegt pirmo palīdzību, līdz ieradušies mediķi, taču, par spīti ilgstošiem reanimācijas pūliņiem, trīs cilvēku - divu jaunu vīriešu un aptuveni 40 gadu vecas sievietes – dzīvības neizdevās glābt. Krastā dzīva nokļuva tikai meitene pusaudzes vecumā. 

Policijā uzsākts kriminālprocess, lai noskaidrotu bojā gājušo oficiālo nāves cēloni.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Freimane portālam “Delfi” stāsta – izsaukums saņemts īsi pirms pulksten 17.30, un uz notikuma vietu steigušās trīs mediķu brigādes, tostarp viena ārstu speciālistu brigāde, kas tiek piesaistīta sarežģītās un īpaši kritiskās situācijās.

Līdz cietušajiem mediķi nokļuvuši 25 minūšu laikā, un izsaukuma dokumentos norādīts, ka līdz notikuma vietai bija jāpārvar liels attālums. To, ka piekļūšana notikuma vietai bijusi apgrūtināta, atzīst arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Kad glābēji ieradušies pludmalē, cilvēki no jūras jau bijuši izvilkti laukā, saka VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Sociālajos tīklos publicētajos aculiecinieku attēlos redzams, ka pie pludmales Laivu ielas galā glābēju auto saskāries ar šķērsli – metāla konstrukciju. Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone (LRA) "Delfi" stāsta – 2020. gadā šeit izbūvēts stāvlaukums un līdz jūrai izveidots grantēts gājēju un velosipēdu ceļš. Tā kā autovadītāji bieži ignorējuši aizliegumu pa to braukt, uz Laivu ielas aptuveni 400 metru attālumā no jūras pērn augustā uzlikts slēdzams metāla šķērslis. 

Pret to sestdien atdūries arī glābēju transports. Ugunsdzēsēji meklējuši apbraukšanas iespējas, mediķi uz pludmali skrējuši kājām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!