Foto: Publicitātes foto
Pirmdien no Rīgas uz Ukrainu devās Latvijas ukraiņu konfederācijas "Viche" organizēts humānais konvojs. Tajā atrodami jaunāko modeļu bezpilota lidaparāti, apvidus automašīna un pirmo reizi – krosa motocikli, "Delfi" informēja organizācijā.

Motociklus lūdza Ukrainas bruņoto spēku Mihaila Beļinska vārdā nosauktās jūras kājnieku 36. brigādes kareivji. Krosa motocikli ir piemērots braukšanai pa nelīdzeniem segumiem un neiebrauktām vietām. Tie ir nepieciešami, lai pēc iespējas nemanāmi pietuvotos uguns līnijai un piegādātu munīciju – ar auto to grūtāk izdarīt, jo mašīna ir liela un tai viegli trāpīt, norāda organizācijā.

"Tas, protams, ir skaļš, bet tajā pašā laikā ļoti ātrs un ar to viegli var izbraukt praktiski jebkur, tostarp pa koridoru mīnu laukā. Puiši kaujas uzdevumos jau ir izmantojuši motociklus un ir pārliecinājušies, ka tie ievērojami palīdz un samazina dzīvības briesmu līmeni," stāstīja platformas "Stopify" līdzdibinātājs Māris Upenieks.

Papildus motocikliem Ukrainas aizstāvjiem nodots arī "Mitsubishi L200" pikaps, vairāki droni, planšetes, termovizori, pārnēsājamās ūdens attīrīšanas sistēmas, "Ecoflow" stacijas ar saules paneļiem un dažāda veida aprīkojums.

Tāpat uz fronti nosūtīti vairāk nekā 40 vasaras formas tērpu komplektu (flīsa jaka, bikses, zem bruņu vestes velkama jaka, divi krekliņi, zeķes un apavi), tēmekļi, akumulatori droniem, tehnikas remontam nepieciešami instrumenti un citas lietas, ko bija pieprasījuši kareivji.

Tāpat kravā ir 420 pārtikas produktu komplekti, 500 bundžas brieža gaļas konservu, kā arī mitro salvešu kārbas.

"Kravu saņēmēju mums ir daudz. Pirmkārt, tie ir Ukrainas aizstāvji – Ukrainas bruņoto spēku, Nacionālās gvardes, robežsardzes un dažādu citu struktūru kaujas vienību rindās karojošie militāristi. Tie ir tie, kas atrodas pirmajās rindās. Un, protams, atbalsts regulāri tiek sūtīts arī sabiedriskām organizācijām, kas sniedz palīdzību civilajiem iedzīvotājiem, skaidroja "Viche" valdes priekšsēdētāja Oksana Sičko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!