Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) neredz pamatojumu zemkopības ministra Didža Šmita (AS) demisijas pieprasījumam, tomēr viņš šo amatu varētu zaudēt, nesaņemot pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, žurnālistiem atzina Kariņš.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde otrdien, 4. jūlijā, vienojās rosināt politiskā spēka Saeimas frakciju iesniegt izskatīšanai parlamentā zemkopības ministra demisijas pieprasījumu, norādot uz ministra bezdarbību un nespēju ierobežot nekontrolēto pārtikas cenu pieaugumu.

Kariņš sacīja, ka viņš nav iepazinies ar ZZS priekšlikuma pamatojumu, tomēr premjers neredz pamatojumu, kāpēc viņam šāds demisijas pieprasījums būtu jāatbalsta.

"Politika reizēm ir sarežģīta un šis nav izņēmums," secināja Kariņš, piebilstot, ka viņš ZZS rosinājumu uzņem ar smaidu.

Ministru prezidents uzsvēra, ka viņam svarīgāk ir strādāt, lai panāktu ekonomikas transformāciju. "Es koncentrēšos uz darbiem un nepievērsīšos strīdiem par vienu vai otru amatu," pauda Kariņš.

Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka gadījumā, ja Šmits nesaņems pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, "nevienā valdībā nevar strādāt ministrs, kam atteikta pielaide".

Kariņš atturējās vērtēt, kāpēc Satversmes aizsardzības birojs tik ilgi vērtē pielaides piešķiršanu Šmitam, bet viņš ar nepacietību gaida – būs vai nebūs ministram pielaide. "Gaidīšu rezultātu. Ja būs jārīkojas, rīkošos," teica premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!