Foto: LETA

Partija "Progresīvie" ir atvērti konstruktīvām sarunām Rīgas domē, turklāt neviens nevēlas, ka Rīgā tiek rīkotas ārkārtas vēlēšanas, ceturtdien, 6. jūlijā, intervijā Latvijas Radio sacīja galvaspilsētas domes deputāte Justīne Panteļējeva (P).

Vērtējot situāciju Rīgas domē, Panteļējeva norādīja, ka pašvaldībā ir nostabilizējies jaunais varas centrs, kas tad arī diktē to – būs vai nebūs koalīcijas sarunas.

"Bijušā Rīgas mēra Mārtiņa Staķa demisijas iemesls bija tas, ka bija izveidojies jaunais varas centrs ārpus esošās koalīcijas. Tie, kas izveidoja jauno varas centru, vadīs sarunas. "Progresīvie" ir noskaņoti konstruktīvām sarunām," pauda Rīgas domes deputāte.

Viņa norādīja, ka Rīgas dome trīs gadus strādāja rīdznieku labā, tāpēc patlaban svarīgi atbildēt uz jautājumu, vai nepieciešams restartēt pārmaiņu koalīciju, vai joprojām ir spēkā tie principi, kas bija spēkā pirms trim gadiem.

Iezīmējot potenciālos sarunu tematus, Panteļējeva atzina, ka "Progresīvos" interesēs vairāki temati, tostarp satiksmes jautājumi.

Vaicāta, vai "Progresīvie" varētu izvirzīt savu Rīgas mēra amata kandidātu, Panteļējeva atbildēja apstiprinoši, bet ar nosacījumu, ja politiskajiem spēkiem izdosies atrisināt samilzušo konfliktu, kas ir risināms pakāpeniski. Viņa informēja, ka šodien plānota partneru tikšanās.

Tāpat Panteļējeva norādīja, ka konflikts Rīgas domē neietekmē potenciālās koalīcijas paplašināšanas sarunas valdībā.

Jau ziņots, ka trešdien, 5. jūlijā, Rīgas domes ārkārtas sēdē tika nolasīts paziņojums, kurā līdzšinējais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis atkāpjas no amata. Tāpat deputātiem tika paziņots, ka mēra pienākumus uz laiku uzņemas pildīt līdzšinējais vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Mēra paziņojumā vēstīts: "Diemžēl tā vietā, lai veicinātu Satiksmes departamentā jau konstatēto pārkāpumu izmeklēšanu un novērstu tos, par jomu atbildīgie politiķi izvēlējās darīt visu, lai pārkāpumi tiktu "paslaucīti zem tepiķa", un darbinieku atbildības izmeklēšana – traucēta, novilcināta, sabotēta. Mani bijušie kolēģi izvēlējās nodevību – nevis pret mani, bet pret principiem, kas mums kādreiz bija kopīgi."

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka, ņemot vērā pārbaudē konstatētos pārkāpumus, kas liecina par prettiesisku un nesaimniecisku rīcību Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) veiktajos ielu asfalta seguma atjaunošanas darbos, šī gada 16. jūnijā uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināti RDSD direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un RDSD Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns. To paredz Rīga pilsētas izpilddirektora Jāņa Langes rīkojums.

Pārkāpumi atklāti dienesta pārbaudes laikā, kas sākta pēc Rīgas mēra Mārtiņa Staķa rīkojuma, kas savukārt izdots pēc trauksmes cēlāja ziņojuma saņemšanas.

Disciplinārlietas izmeklēšana atbilstoši Darba likumam jāveic mēneša laikā, un tā tiks pabeigta līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!