Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Pie skaidrības par koalīcijas nākotni nonāksim vasaras laikā, ceturtdien, 6. jūlijā, preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Levits žurnālistiem sacīja, ka puses pārrunājušas jautājumu par iespējamo koalīcijas paplašināšanu un, viņa ieskatā, iespējami vairāki modeļi – darbu turpina esošā koalīcija "Jaunās Vienotības", Apvienota saraksta un Nacionālās apvienības sastāvā, vai arī iespējama cita koalīcija.

Pēc Valsts prezidenta domām, neziņas periodam nevajadzētu būt pārāk garam, tāpēc skaidrībai par koalīciju vajadzētu būt vasaras laikā.

Savukārt Kariņš atgādināja, ka kopš Valsts prezidenta vēlēšanām, kad ar opozīcijas balsīm šajā amatā tika ievēlēts ilggadējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, koalīcijā "notika zināma šūpošanās", ko premjers centies izmantot, lai runātu par, viņaprāt, lieliem, svarīgiem darbiem.

"Vairākas nedēļas esmu veicis pārrunas ar koalīcijas un opozīcijas spēkiem, meklējot atbalstu reformām. Sarunas vēl turpinās, bet es to nesaskatu kā nestabilitātes pazīmi, drīzāk kā meklējumus tam, kā varam savu darbu veikt vēl labāk," sacīja premjers.

Kariņš norādīja, ka patlaban koalīcijas paplašināšanas sarunās jaunumu nav, jo tās joprojām turpinās.

Tāpat viņš informēja, ka pēc NATO samita Viļņā iestāsies klusuma periods, ko premjers izmantos, lai tiktu skaidrībā par to vai valdība turpina darbu esošajā vai mainītā sastāvā.

"Pie skaidrības nonāksim vasaras laikā," piebilda Kariņš, atzīstot, ka vasaras otrajā pusē valdība sāks darbu pie 2024. gada budžeta izstrādes, tāpēc viņš nevar pieļaut, ka šī procesa sākumā būtu kādas neskaidrības.

Jau ziņots, ka Egils Levits aizvada pēdējās dienas Valsts prezidenta amatā. Sestdien pēc svinīgā zvēresta došanas Valsts prezidents būs Edgars Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!