Foto: DELFI
Mēģinājums noslīcināt dzīvesbiedri dīķī Rolandam neizdevās. Ineta (vārds mainīts) no viņa ķetnām izrāvās, rokās atstājot tikai slapju kreklu. Sieviete puskaila aizskrēja mājās. Rolands viņu tur panāca un uzbruka atkal. Vairākkārt iesita, norāva halātu un varmācīgi piespieda nodarboties ar orālo seksu. Rolandu 2019. gadā tiesas zālē apcietināja, un par vairāku gadu garumā pastrādātajām zvērībām viņam piesprieda sešarpus gadu cietumsodu.

Cietušās ģimeni tagad uztrauc viņa gaidāmā iznākšana brīvībā. Ineta līdz šim no Daugavpils cietuma saņēmusi vairākas varmākas vēstules. Tajās Rolands dziļdomīgi akcentē, ka esot "iemācījies lietas darīt līdz galam" un "izmukt no manis nevienam neizdosies".

Kopdzīve pārvēršas ellē


Pēc vīra nāves Inetai saimniecībā Siguldas novadā bija nepieciešamas darba rokas. Rolands, aptuveni 20 gadus jaunāks, bija zināms jau sen, dzīvoja netālu. Darba attiecības ar laiku pārtapa kopdzīvē. Abu starpā sākotnēji skandālu neesot bijis, bet jaunā vīrieša ikdienā par aizvien biežāku ieradumu kļuvusi grādīgo dzērienu lietošana, ko pavadījuši arī emocionāli izvirdumi. Savu vecāku mudināts, viņš pat pāris reižu mēģinājis ārstēties no alkoholisma, tomēr ilgstoši noturēties skaidrā nav spējis. 

Emocionālā vardarbība pārauga fiziskā ietekmēšanā. Sākotnēji Ineta pēc palīdzības nevērsās. Mēdza izkratīt sirdi pieaugušajai meitai, taču visbiežāk pie zilumiem vainoja sevi. "Teica, ka pati bija vainīga, jo nav laicīgi uztaisījusi ēst vai izdarījusi kādus mājas darbus," atminas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!