Foto: Unsplash/Uģis Briedis

Pēc sestdien Carnikavā notikušās traģēdijas, kad jūrā noslīka trīs cilvēki, Ādažu novada dome izvērtē iespējas uzlabot drošību pludmalēs. Pašvaldība plāno peldvietās uzstādīt vairākus informatīvos stendus un glābšanas riņķus, kā arī uzlabot piekļuvi pludmalēm, pastāstīja domē.

Domē ceturtdien Izglītības, kultūras, sporta un sociālo jautājumu komitejas sēdē uzklausīts aģentūras "Carnikavas komunālserviss" ziņojums par drošību Carnikavas pludmalē. Pēc domes priekšsēdētājas Karīnas Miķelsones (LRA) aicinājuma sēdē tika ieturēts klusuma brīdis, pieminot sestdien mūžībā aizsauktos trīs cilvēkus, kuri noslīka Carnikavas pludmalē.

Kā norāda pašvaldībā, biedrība "Peldēt droši" projekta "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros nākamnedēļ, 16. jūnijā, izvietos divus informatīvos stendus pludmalēs Carnikavā un Gaujā. Pie stendiem būs izvietoti arī glābšanas riņķi.

Informatīvos plakātus un glābšanas riņķus citās atpūtas vietās izvietos arī pašvaldības aģentūra, papildinot tos ar karti ar atrašanās vietu, tuvāko piebraucamo ceļu, kājām ejamo posmu un tā garumu līdz jūrai, kā arī apsaimniekotāja un pašvaldības policijas kontaktinformāciju. Kopumā plānota deviņu stendu uzstādīšana.

Sabiedrības informēšanai plānots izmantot arī šūnapraides iespējas, ar īsziņu informējot un brīdinot iedzīvotājus par laikapstākļu riskiem.

Pašvaldība sadarbībā ar atbildīgajiem dienestiem izvērtē pagājušajā nedēļas nogalē pludmalē notikušo, lai izvairītos no situācijām, kad operatīvajam transportam nav piekļuves pludmalei, kā arī novērstu nelaimes gadījumus nākotnē. Visas barjeras, kas liedza piekļuvi jūrai ir noņemtas, taču aicinām iedzīvotājus godprātīgi ievērot uzstādītās ceļazīmes.

Vienlaikus domē norāda, ka tā īsteno sabiedrības informēšanas un izglītošanas pasākumus, piemēram, jūnijā Ādažos notikusi lekcija par drošību uz ūdens, kuru mērķauditorija bija novadā notiekošo bērnu un jauniešu nometņu dalībnieki, bet 6. jūlijā šāda lekcija notika arī Carnikavas pamatskolā. Šajā lekcijā varēja piedalīties visi interesenti, tāpat tā tiešraidē bija skatāma arī pašvaldības "Facebook" lapā. Klātienē lekciju apmeklēja gandrīz pusotrs simts dalībnieku.

Nupat Lilastē uzsākti auto stāvlaukuma paplašinājuma un atpūtas vietu labiekārtojuma būvdarbi, kas paredz arī operatīvā transporta vajadzībām izbūvētu nobrauktuvi līdz pludmalei. Nākotnē Lilastes pludmale, iespējams, varētu kļūt par pirmo oficiālo pludmali novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!