Foto: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

Pirmdien, 10. jūlijā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs savā pirmajā ārvalstu vizītē viesojās Igaunijā, kur tikās ar augstākajām kaimiņvalsts amatpersonām, "Delfi" informēja prezidenta kancelejā.

Rinkēvičs ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu, parlamenta spīkeri Lauri Husaru, premjeri Kaju Kallasu un ārlietu ministru Margusu Cahknu pārrunāja ar reģiona drošību, enerģētikas un savienojamības, digitālo un viedo tehnoloģiju un investīciju sadarbību saistītus jautājumus.

Sarunās ar Igaunijas augstākajām amatpersonām Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka latviešu un igauņu valodu zināšanu apguve skolās veicinātu pārrobežu kontaktus un arī interesi universitāšu līmenī.

"Mēs priecātos, ja latviešu valodas studijas Igaunijā sasniegtu tādu pašu akadēmisko līmeni kā igauņu studijas Latvijā. Arī lībieši, kuri vēsturiski ir Latvijas pamatiedzīvotāji, ir nozīmīgs mūsu abu valstu vienojošais faktors. Mēs augstu vērtējam Igaunijas ieguldījumu lībiešu kultūras mantojuma un valodas saglabāšanā," pauda Rinkēvičs.

Vizītes laikā Rinkēvičs arī tikās ar bijušajiem Igaunijas ārlietu ministriem, kuri ir strādājuši ar Rinkēviču laikā, kad viņš pildīja Latvijas Republikas ārlietu ministra amata pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!