Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte
Otrdien Latvijas Universitātē (LU) sākās studētgribētāju pieteikumu pieņemšana klātienē, portāls “Delfi” uzzināja augstskolā.

Tie, kas kādu iemeslu dēļ nevar studijām LU pieteikties elektroniski portālā "Latvija.lv", var ierasties klātienē un kopā ar konsultantiem aizpildīt pieteikumu, iesniegt dokumentus, informēja augstskolā.

Šobrīd klātienē saņemti 420 pieteikumi. Paralēli joprojām notiek elektroniskā pieteikšanās.

"Kā allaž pirmajā klātienes dienā bijām sarūpējuši nelielu pārsteigumu čaklākajiem studētgribētājiem," vēsta augstskola, norādot, ka LU no rīta pirmos, čaklākos, studētgribētājus ar ovācijām sagaidījis LU deju ansamblis "Pērle" un LU karsējmeiteņu komandas pārstāves.

"Tā ir mūsu tradīcija, ko cenšamies ievērot," "Delfi" sacīja LU Komunikācijas departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte.


LU mājaslapā norādīts, ka deju ansamblis "Pērle" ir dibināts 2010. gadā. Kopš dibināšanas brīža kolektīvu vada Raimonds Dzintars, savukārt karsējmeiteņu komanda darbojas 14. gadu un piedalās dažādos pasākumos, piemēram, "Ghetto Games", "Krastu mačs" un citos. Komandu trenē Lelde Kozilāne.

Aģentūra LETA vēsta, ka no otrdienas sākusies pieteikšanās un pieteikumu apstiprināšana studijām Latvijas augstskolās klātienē augstskolu uzņemšanas punktos, kas turpināsies līdz 24. jūlijam.

Līdz pirmdienas pievakarei vienotajā elektronisko pieteikumu studijām 11 Latvijas augstskolās sistēmā kā pirmajā prioritātē visvairāk pieteikumu bija iesniegts mācībām LU.

Kā pirmo prioritāti LU bija apstiprinājuši 1106 studētgribētāji. Savukārt 542 pieteikumi apstiprināti Rīgas Tehniskā universitātē (RTU), bet 169 pieteikumi – Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU).

No apstiprinātajiem pieteikumiem visvairāk to ir studijām LU studiju programmās "Ārstniecība", "Datorzinātnes", "Psiholoģija", "Komunikācijas zinātne", Tiesību zinātne" un "Biznesa vadība".

Savukārt starp apstiprinātajiem pieteikumiem studijām citās augstskolās populārākās ir RTU programmas "Datorsistēmas", "Arhitektūra", "Informācijas tehnoloģija" un "Būvniecība".

Kopumā līdz pirmdienas vakaram bija saņemti 4529 studiju pieteikumi, no kuriem 43,78% jeb 1983 bija apstiprināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!