Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI
Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) ar rezolūciju uzdevusi izvērtēt apstākļus, kas saistīti ar ieslodzītā bēgšanu no Rīgas Centrālcietuma 23. jūlijā, portāls "Delfi" uzzināja Tieslietu ministrijā (TM).

Ministrijā norādīja, ka ministre pirmdien tikās ar Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieku Dmitriju Kaļiņu, kā arī Rīgas Centrālcietuma priekšnieku Raivi Runci, kuri ministrei apliecinājuši, ka svētdien notikusī bēgšana ir ārkārtas gadījumā, bet sabiedrība var justies droši. IeVP pārstāvji uzsvēruši, ka tiekot identificēt visi iespējamie riski, lai nākotnē izslēgtu šādu situāciju iespējamību.

Savukārt Lībiņa-Egnere pirmdien ar rezolūciju uzdevusi izmeklēt ne vien notikušā gadījuma konkrētos apstākļus, bet veikt visaptverošu izvērtējumu ieslodzījuma vietu sistēmā, novērtējot procedūru, infrastruktūras un citu resursu atbilstību.

Ministrijas preses paziņojumā citēta ministre, kura norāda, ka IeVP infrastruktūra ir ne tikai morāli, bet arī drošības prasību ziņā novecojusi. Tāpat viņa uzsver, ka ieslodzījumu vietās ir aptuveni 400 vakanču. " Šobrīd ir jārisina algu jautājums jau nākamā gada budžeta prioritāšu kontekstā, lai nodrošinātu pietiekamu darbinieku skaitu un to profesionalitāti," uzsver Lībiņa-Egnere.

Par bēgšanas gadījumu 23. jūlijā no Rīgas Centrālcietuma ir ierosināts kriminālprocess.

"Delfi" jau ziņoja, ka svētdien no Rīgas Centrālcietuma izbēga Māris Kovaļovs, kurš ieslodzījumā atrodas par slepkavības mēģinājumu. Pēc pāris stundu ilgas bēguļošanas Kovaļovs tika aizturēts Sarkandaugavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!