Foto: LETA

Laiku pa laikam Valsts policija (VP) izplata paziņojumu, ka, lai noķertu kādu noziedznieku, ir iedarbināta operācija "Slazdi". Portāls "Delfi" sazinājās ar VP, lai noskaidrotu, kas tieši ir "Slazdi", un kā tie strādā.

Policijā uzsvēra, ka tās arsenālā ir dažādi speciālie plāni, dažādām rīcībām un pēdējā laikā publiski vairāk izskanējušais plāns "Slazdi" ir tieši domāts masveida pārbaudēm, gadījumos, ja policija meklē kādu personu.

Tad arī uz ceļiem redzami daudz vairāk policijas spēki, tiek veiktas daudz redzamākas policijas pārbaudes un darbības, bet detalizētāk par VP darba taktiku un metodiku, proti, kad, kādos gadījumos un kāda veida plāni vai rīcības algoritmi tiek ieviesti un īstenoti policija atturas komentēt, norādot, ka tā nav publiski izplatāma informācija.

Tāpat VP atzīmēja, ka šāda veida plāni un algoritmi ir pastāvējuši jau sen. Kārtības sargi arī atzīmēja, ka ne visos gadījumos tieši "Slazdu" izsludināšana ir nepieciešama un ne visos gadījumos par plānu ieviešanu sabiedrība tiek publiski informēta – viss atkarīgs no konkrētiem gadījumiem, metodikām un taktikām.

"Delfi" jau ziņoja, ka pēdējo reizi "Slazdi" tika iedarbināti ceturtdien, kad no policijas transporta izbēga 1981. gadā dzimušais Mārtiņš Cesmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!