Foto: Publicitātes foto

Likvidējot pēdējo gadu spēcīgākās vētras radītās sekas, AS "Sadales tīkls" visā Latvijā novērsusi vairāk nekā 1400 elektrotīkla bojājumu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Alīna Kozlovska.

Ar tik plašu bojājumu skaitu pēc dabas stihijas elektroenerģijas sadales sistēmas operators nebija saskāries vismaz pēdējos trīs gados. Sākotnējās aplēses rāda, ka šo postījumu novēršana uzņēmumam varētu būt izmaksājusi aptuveni 800 000 eiro


Bojājumi elektrotīklā tika fiksēti visā valsts teritorijā, bet visplašāk Dobeles un Madonas novadā, kur tika reģistrēti arī vēja ātruma rekordi.

To ietekmē plašam "Sadales tīkla" klientu skaitam tika traucēta elektroapgāde – lielākais vienlaikus atslēgto klientu skaits pārsniedza 42 tūkstošus, un tas tika fiksēts pirmdien, 7. augustā, ap pussešiem vakarā.

Lai iespējami drīz novērstu postījumus un atjaunotu elektroapgādi, visā Latvijā pastiprinātā režīmā strādājuši vairāk nekā 400 darbinieku, darbus nepārtraucot arī nakts laikā, norāda Kozlovska.

Jau vēstīts, ka nedēļas sākumā Latviju šķērsoja pērkona negaiss ar postošu lielgraudu krusu, zibens izlādēm un rekordstiprām vēja brāzmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!