Foto: Jolanna Ulme

No 12. līdz 19. augustam Daugavpils valstspilsētā, tostarp administratīvās teritorijas apkaimē "Cietoksnis", norisināsies zemessargu militāras mācības, ar mērķi trenēt un pārbaudīt vienības kaujas spējas, gatavojoties rudenī gaidāmajām visaptverošas valsts aizsardzības mācībām "Namejs 2023," portālu "Delfi" informēja Zemessardzes pārstāve dižkareive Ruta Bernāne.

Militārās mācības norisināsies ar Daugavpils valstspilsētu saskaņotās teritorijās.

Mācību laikā Daugavpils valstspilsētas administratīvās teritorijas apkaimēs pārvietosies karavīri un zemessargi ar strēlnieku ieročiem un militārais transports.

No 12. līdz 13. augustam diennakts gaišajā laikā, savukārt no 14. līdz 19. augustam gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā tiks izmantota mācību munīcija un citi kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku dzīvību un veselību, norāda Bernāne.

Mācībām izmantotās teritorijas nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas.

"Aicinām iedzīvotājus nesatraukties, redzot mācību nolūkā pārvietojamies militāro transportu, zemessargus un karavīrus, tāpat aicinām ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts nacionālās un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu," aicina mācību organizatori.

Jau vēstīts, ka arī iepriekš Nacionālie Bruņotie spēki (NBS) ir gatavojušies "Namejs 2023" mācībām – no 2. līdz 4. augustam vairākos Vidzemes un Latgales novados notiks militārās mācības "Nameja vairogs".

Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošas valsts aizsardzības mācības "Namejs 2023" norisināsies no 5. septembra līdz 2. oktobrim visā Latvijā.

Mācībās "Namejs 2023" kopā ar Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīriem un zemessargiem piedalīsies gan valsts un pašvaldību iestādes, gan arī pārstāvji no privātā sektora uzņēmumiem un organizācijām, sniedzot valsts aizsardzības vajadzībām nepieciešamo atbalstu, tādējādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!