Foto: LETA

Trešdien, 16. augustā, norisināsies partijas "Vienotība" domes sēde, kā arī partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) kopsapulce, lai lemtu par savu Ministru prezidenta amata kandidātu, portālu "Delfi" informēja JV pārstāvji.

"Vienotības" domes priekšsēdētājs Hosams Abu Meri uzsvēra, ka politiskais spēks ir labēji centriska partiju apvienība, kuras biedrus vieno kopīgas vērtības ar vienotu izpratni par godīgu, atbildīgu un kompetentu politiku.

"JV biedriem ir nozīmīgs caurspīdīgs, uz demokrātiskiem principiem balstīts process, kur tiek uzklausīta ikkatra balss un tiek lemts par kopēju nostāju. Tieši tāpēc šo nozīmīgo un atbildīgo lēmumu par sava ministru prezidenta amata kandidāta izraudzīšanos pieņemsim, ievērojot iekšējās demokrātijas procesus," uzsvēra Abu Meri.

Kuluāros kā reālākā JV Ministru prezidenta amata kandidāte tiek minēta labklājības ministre Evika Siliņa, tomēr iepriekš neoficiāli izskanējis, ka uz šo amatu no JV varētu pretendēt ar finanšu ministrs Arvils Ašeradens un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Trešdien dienas pirmajā pusē kopā sanāks arī JV Saeimas frakcija, lai apspriestu politisko situāciju un pārrunātu tālākos soļus.

Pēc "Vienotības" domes sēdes un kopsapulces pulksten 18.30 plānota preses konference, kurā medijiem būs iespēja uzzināt partiju apvienības lēmumu.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien, 14. augustā, preses konferencē paziņoja par demisiju.

Kariņš informēja, ka viņš šo ceturtdien, 17. augustā, Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniegs valdības demisijas rakstu. Tāpat viņš uzsvēra, ka pats vairs nekandidēs uz premjera amatu, bet nākamais Ministru prezidents tiks meklēts JV politiķu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!