Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Otrdien Ventspils novada Tārgales pagastā un Ādažu pagastā ugunsnelaimju dēļ pirms glābēju ierašanās no ražošanas ēkām evakuējušies kopumā 60 cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien pulksten 15.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur trīsstāvu kokapstrādes ražošanas ēkā dega elektroiekārta un skaidas trīs kvadrātmetru platībā.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā noslēdzās pulksten 16.45.

Pulksten 02.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Ādažu pagastu, kur trīsstāvu ražošanas ēkas pirmajā stāvā dega iekārta un tajā esošā produkcija 16 kvadrātmetru platībā.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās ugunsgrēks nodzēsts ar ugunsdzēsības aparātiem un no ēkas evakuējās 50 cilvēki.

Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja telpas. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 3.

Otrdien pulksten 19.15 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Brantu pagastu, kur uz labības lauka dega kombains 40 kvadrātmetru platībā, kā arī labības rugāji 200 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 21.46 šis ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 18.09 VUGD saņēma izsaukumu uz Galdnieku ielu Rēzeknē, kur 40 kvadrātmetru platībā dega istaba un virtuve divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā un starpstāvu pārsegums 10 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki.

Pulksten 21.45 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz ugunsgrēkiem, kuros dega elektrības stabs, autoevakuators, atkritumi, elektrības rozete, siltumnīca un dēļu kaudze, salmu rullis, elektrības vadi, rugāju lauks, labības lauks, mikroautobuss.

Kopumā VUGD saņēma 52 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!