Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji trešdien Limbažu novada Viļķenes pagastā no avārijā cietušas vieglās automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, savukārt Dobeles novada Jaunbērzes pagastā no dīķa izcelts tur bojā gājis cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Trešdien pulksten 9.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Viļķenes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums – vieglās un kravas automašīnas sadursme.

Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot imobilizācijas dēli, no vieglās automašīnas izglāba, saudzīgi izceļot, vienu cietušu cilvēku. Vēl divi cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši saviem spēkiem. Visi trīs cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa. Pulksten 11.08 VUGD darbs notikuma vietā noslēdzās.

Trešdien no rīta upē Daugava pie Jaunciema gatves Rīgā ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem, pārmeklējot ūdenstilpi, atrada bojāgājušo un izcēla krastā.

Savukārt, pulksten piecos pēcpusdienā 112 zvanu centrā saņemta informācija no aculiecinieka, ka Dobeles novada Jaunbērzes pagastā dīķī ieniris cilvēks un neuzpeld. Pārmeklējot ūdenstilpi, bojāgājušais atrasts un izcelts krastā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz ugunsgrēkiem, kuros dega vadi, tvaika nosūcējs, kombains, mājas piebūve un atkritumi, zaru kaudze, sausā zāle un zari, atkritumi konteinerā, uz plīts piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens, smilšu konteiners.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 59 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!