Foto: LETA

Brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) saņemti vairāki izsaukumi, kur no ūdenstilpēm jāizceļ bojāgājuši cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Tā svētdien no Daugavas Aizkrauklē ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Tās pašas dienas vakarā no Radžu ūdenskrātuves Jēkabpilī ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva NMPD darbiniekiem, kuri konstatēja cilvēka nāvi.

Sestdien no rīta Rīgā no Daugavas ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojāgājušo un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Sestdien vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Radžu ūdenskrātuvē Jēkabpilī pirms divām stundām cilvēks aizgājis peldēties un nav iznācis krastā. Līdz tumsas iestāšanās laikam ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ūdenstilpi, bet cilvēku neatrada. Svētdien meklēšanas darbi turpinājās un bojāgājušais atrasts.

Pusdienlaikā bojāgājušais izcelts no Bolderājas karjera Rīgā.

Trijos pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Meirānu ezeru Rēzeknes novadā, kur, saskaņā ar pieteicēja sniegto informāciju, cilvēkam, peldoties ezerā, iespējams, radās veselības problēmas un viņš slīka.

Aculiecinieki viņu, pēc tam arī mediķus, bija nogādājuši uz ezerā esošās salas. Ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību bojāgājušo no salas nogādāja līdz ezera krastam.

Kopumā aizvadītajās trijās diennaktīs VUGD saņēma 302 izsaukumus – 94 uz ugunsgrēku dzēšanu, 152 uz glābšanas darbiem, bet 56 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!