Foto: LETA

Pirmdien dzīvokļa ugunsgrēkā Kuldīgas novadā tika izglābti divi cilvēki, pieci evakuējās pirms glābēju ierašanās, bet divi ugunsdzēsēji cieta dzēšanas darbu laikā, "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz Kuldīgas novada Padures pagastu saņemts ap pulksten 9, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā dega dzīvoklis. Glābēji, izmantojot glābšanas masku, no otrā stāva izglāba vienu cilvēku, bet vēl viens cilvēks tika izglābts, izmantojot izbīdāmās kāpnes. Abi cietušie nodoti mediķiem.

Pirms glābēju ierašanās no mājas bija evakuējušies pieci cilvēki.

Savukārt ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā cieta arī divi ugunsdzēsēji glābēji, kuri pēc mediķu apskates darbu notikuma vietā varēja turpināt.

Glābēju palīdzība pirmdien bija nepieciešama arī Valles pagastā, kur bija notikusi avārija. Ugunsdzēsēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no avarējušās automašīnas atbrīvoja bojāgājušo. Pēc tam mašīna atgāzta uz riteņiem.

Pirmdien, veicot zemūdens meklēšanas darbus, glābēji atrada un no upes Misa Jelgavas novadā izcēla bojāgājušo un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega sadzīves mantas un garāžas siena, mikroautobuss, vieglā automašīna, divi matrači, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, graudi un atkritumi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!