Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Esošās koalīcijas modelis, kurā darbojas "Jaunā Vienotība" (JV), "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA), ir optimāls, bet darbs ar partiju "Progresīvie" ideoloģisku pretrunu dēļ nav iespējams, otrdien, 22. augustā, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkeviču preses konferencē pavēstīja NA pārstāvji.

Pirmdien un otrdien Valsts prezidents Rīgas pilī tiekas ar Saeimā pārstāvēto politisko spēku pārstāvjiem, lai izraudzītos politiķi, kuram uzticēt vadīt sarunas par nākamās koalīcijas izveidi. Pirmdien Rinkēvičs tikās ar JV, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un AS pārstāvjiem. Otr. dien prezidents tiekas ar NA, "Progresīvajiem", "Stabilitātei!" un "Latvijas pirmajā vietā".

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) preses pārstāvjus informēja, ka puses pārrunājušas principus, pēc kādiem būtu jāstrādā nākamajai valdībai. NA piedāvājusi Rinkēvičam savu redzējumu par nākamās valdības prioritātēm, starp kurām galvenā ir valsts iekšējā un ārējā drošība, valsts aizsardzības spēju stiprināšana.

Kā vienu no steidzamiem darbiem Mūrniece izcēla austrumu robežas stiprināšanu, ar ko valdībai nevajadzētu kavēties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!