Foto: LETA

Lai arī bija prognozējams, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs jau otrdien varētu nosaukt jauno Ministru prezidenta amata kandidātu, viņš tomēr to vēl nav izdarījis, tā vietā uz tikšanos pie sevis trešdien aicinot piecu politisko spēku pārstāvjus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās paredzēta trešdien pulksten 15.

Audiencē pie Rinkēviča aicināti pārstāvji no "Jaunās vienotības", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Apvienotā saraksta (AS), Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Progresīvajiem".

Preses paziņojumā citēts Rinkēvičs, kurš norādījis, ka 21. un 22. augustā Valsts prezidents ticies ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, pārrunājot un noskaidrojot politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

"Šo konsultāciju laikā no pieciem Saeimā pārstāvētiem politiskajiem spēkiem [..] esmu saņēmis principiālu atbalstu manis izvirzītajiem valsts attīstības mērķiem un veicamajiem neatliekamajiem darbiem," citēts Rinkēvičs.

Viņš norādījis, ka, respektējot politisko spēku programmatisko redzējumu un šo spēku līdzšinējo darbību parlamentā, Valsts prezidents uzskata, ka jauno Ministru kabinetu nepieciešams veidot ar iespējami plašu Saeimas vairākuma atbalstu.

"Šāds valdības modelis būtu optimāls un rīcībspējīgs, veicot konkrētus risinājumus virknē Latvijas iedzīvotājiem būtiskos jautājumos. Līdzās manis minētajām vidēja un ilgtermiņa prioritātēm, tūlītējs uzdevums ir darbs pie 2024. gada valsts budžeta," saka Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka 17. augustā Valsts prezidents pieņēma Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisijas rakstu. Vienlaikus Rinkēvičs informēja par nākamā premjera izraudzīšanas principiem. Viņš norādīja, ka šonedēļ notiekošajā konsultācijās ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem Rinkēvičs sagaida priekšlikumus, kā līdz 2030. gadam Latvijai sasniegt Eiropas Savienības (ES) vidējo labklājības rādītāju.

Pirmdien, 21. augustā, prezidents tikās ar "Jaunās vienotības" pārstāvjiem, Zaļo un zemnieku savienību un "Apvienoto sarakstu". Bet otrdien, 22. augustā, Rinkēvičs tiekas ar Nacionālo apvienību, "Progresīvajiem", "Stabilitātei!" un Latvija pirmajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!