Foto: LETA

Valdība otrdien apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) virzīto Atveseļošanas fonda finansējuma pārdali, piešķirot desmit miljonu eiro investīcijas transportmijas izbūvei pie Šķirotavas stacijas, informēja SM.

Kā informē ministrija, iepriekš šis finansējums bija paredzēts četru zemās grīdas tramvaju iegādei, bet tirgus izpētes ietvaros, saņemot piedāvājumus no zemās grīdas tramvaju ražotājiem "Škoda Transportation" un "Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat Ve Ihracat", secināts, ka šāds pasūtījums nav iespējams, jo apjoms ražotājiem ir ekonomiski neizdevīgs. Līdz ar to desmit miljonus eiro ieguldīs transportmijas punkta, tramvaja un trolejbusa līnijas pagarinājuma izbūvē pie Šķirotavas stacijas.

SM norāda, ka kopumā pasākumiem paredzētais Atveseļošanas fonda finansējums ir 24,27 miljoni eiro un to īstenotājs ir Rīgas pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme". Papildus transportmijas punktam fonda ietvaros plānots iegādāties 17 elektroautobusus par 11,05 miljoniem eiro un izbūvēt septiņas elektrouzlādes stacijas par 3,22 miljoniem.

Atveseļošanas fonda investīciju mērķis ir īstenot videi draudzīgu pasākumu ieviešanu Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā, kas vienlaikus uzlabos sabiedriskā transporta pieejamību, pasažieru ērtību līmeni un drošību visām iedzīvotāju grupām, norāda ministrija.

Videi draudzīgu uzlabojumu ieviešana Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā ir viens no pasākumiem SM īstenotajā Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas reformā, kurā kopumā plānots ieguldīt 295 miljonu eiro lielu fonda finansējumu. Sagaidāms, ka īstenotā reforma veicinās iedzīvotāju ikdienas pārvietošanās paradumu maiņu un mudinās iedzīvotājus pārsēsties no privātā transporta uz sabiedrisko, kas savukārt dos pozitīvu pienesumu Eiropas zaļo mērķu sasniegšanai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!