Foto: Valsts prezidenta kanceleja. Ilmārs Znotiņš

Pieciem politiskajiem spēkiem koalīcijas sarunas ir jāsāk no nulles, trešdien, 23. augustā, preses konferencē pēc tikšanās ar aizejošās valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV) pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Trešdien pulksten 15 Rinkēvičam plānota tikšanās ar pieciem politiskajiem spēkiem – "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Apvienotais saraksts", Nacionālā apvienība un partija "Progresīvie" – lai pārrunātu iespējas nākamajā koalīcijā ietvert visus minētos politiskos spēkus.

Kā skaidroja Valsts prezidents, viņa mērķis šodienas sarunām ir sākt koalīcijas izveides sarunas no sākuma. "Manā izpratnē situācija ir jauna. Aicinu nolikt aizvainojumus pie malas un skatīties uz šo procesu no nulles," sacīja Rinkēvičs.

Sarunu laikā Valsts prezidents vēlas gūt pārliecību, ka "Jaunās vienotības" virzītajai premjera amata kandidātei Evikai Siliņai ir atbalsts un tad prezidents lems par atsevišķu tikšanos. Pēc Rinkēviča teiktā, lēmums par premjera amata kandidātu netiks pieņemts šodien. Vienlaikus viņš pauda cerības, ka Saeima nākamo valdību varētu apstiprināt septembra sākumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!