Foto: LETA

Daudziem rīdziniekiem vēl atmiņas par 7. augusta vētru nebija pagaisušas, kad 18. augustā nācās pieredzēt ļoti lielu lietus daudzumu īsā laikā, kas radīja applūdušas ielas un atklāja bojājumus dzīvojamām mājām. Kā Rīga grasās stiprināt savu gatavību ekstremāliem nokrišņiem, trešdien sprieda Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas deputāti.

Uz šādu jautājumu mudināja komitejas vadītāja Linda Ozola (Kods Rīgai), jo vairāki ārkārtas gadījumi 2–3 nedēļu laikā radījuši jautājumus par pilsētas gatavību šādām krīzes situācijām.

Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons atgādināja, ka tikai viens no abiem notikumiem ir klasificējams kā stihiska nelaime – vētra augusta sākumā. Pārvalde secinājusi, ka tik īsos termiņos, kā to nosaka valsts institūcijas, noteikt pirmsšķietamo zaudējumu apmēru nav iespējams un tam ir nepieciešamas vismaz divas nedēļas. Patlaban vētrā nodarīto postu galvaspilsēta sasummējusi 32 000 eiro apmērā, bet summa līdz mēneša beigām varētu augt.

Tāpat liels izaicinājums ir pareizs uzstādījums, kā šādu zaudējuma aprēķinu veikt, kā zaudējumus apkopot īsā termiņā, jo zināmu izaicinājumu sniedz teritorijas apmērs – "Rīga ir valsts valstī". Tāpēc pašvaldība domās, kā pilnveidot informācijas apmaiņu starp institūcijām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!