Foto: DELFI

Baltijas Mediju Izcilības centrs (BMIC) sadarbībā ar Kultūras ministriju un vadošo ziņu mediju "Delfi" Latvijas nacionālo un reģionālo mediju žurnālistiem un mediju nozares darbiniekiem no 21. septembra piedāvās astoņas "jaudīgas pēcpusdienu nodarbības mobilajā žurnālistikā".

Profesionālās pilnveides iespēju pēcpusdienām – darbnīcām "Jauda kustībā", kas septembrī un oktobrī notiks ceturtdienās un piektdienās, iespējams reģistrēties līdz 11 septembrim šeit, portāls "Delfi" uzzināja BMIC.

Nodarbības, kurās būs daudz praktiskas līdzdarbošanās, notiks četras ceturtdienas un piektdienas no 21. septembra līdz 13. oktobrim no pulksten 15 līdz 18 Rīgā. Daļa darbnīcu risināsies arī attālināti.

"Spēja būt mobilam, strādāt ar informāciju ātri un radoši šajā aizvien strauji mainīgajā digitālajā laikmetā ir kritiski svarīga," atzīst programmas veidotāji. Programmas laikā dalībnieki varēs pilnveidot savas profesionālās zināšanas uz prasmes digitālo stāstu veidošanā dažādām sociālo tīklu platformām, audio un video materiālu kvalitatīvā ierakstīšanā un reģistrēšanā, fotogrāfiju uzņemšanā un apstrādē, kā arī video tiešraižu straumēšanā sociālajos tīklos.

Lai prasmju apguve būtu jaudīgāka, dalībnieki ir aicināti piedalīties darbnīcās ar saviem datoriem un citām mobilajām ierīcēm.

Kursu vadīs Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja, studentu medija "Skaļāk" redaktore, stāstniecības podkāstu un dokumentālās filmas "Mēs tikai tagad sākam" autore Marta Herca, kā arī vairāku Latvijas Žurnālistu asociācijas Izcilības balvu ieguvušā Latvijas ziņu portāla "Delfi" speciālisti, kuri savā darbā tiecas informāciju pasniegt pēc iespējas ērti, mūsdienīgi un kvalitatīvi

"Lursoft" dati liecina, ka BMIC biedrību un nodibinājumu reģistrā reģistrēts 2015. gadā. Pēc organizācijas mājaslapā pieejamās informācijas, centra misija ir veicināt žurnālistu profesionālo izaugsmi, stiprināt mediju lietotāju kompetenci un kritisko domāšanu. BMIC mērķis ir panākt pozitīvas pārmaiņas mediju vidē un sabiedrībā kopumā.

Savukārt AS "Delfi" Uzņēmumu reģistrā reģistrēta 2000. gadā. Mediju uzņēmuma vīzija ir ieinteresētas sabiedrības veidošana, līdz ar to "Delfi" nodrošina plašāko un daudzpusīgāko Latvijā un pasaulē notiekošā atspoguļojumu, sagatavo saturu lietojumam dažādos kontekstos un palīdz ikvienam veidot izpratni un savu viedokli par nozīmīgajām tēmām, teikts uzņēmuma mājaslapā.

Kultūras ministrija ir valsts pārvaldes institūcija, kas veido un koordinē valsts kultūrpolitiku, izstrādā valsts politiku sabiedrības integrācijas jomā, kā arī izstrādā un koordinē mediju politiku, sekmējot vārda brīvību. Latvijas mediju politikas virsmērķis ir stipra, daudzveidīga, profesionāla, caurskatāma, ilgtspējīga un stabila mediju vide.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!