Foto: DELFI

Ceturtdien, 24. augustā, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma atlikt ziņojuma skatīšanu par bijušā Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) komandējumiem.

Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz papildus informāciju, kas saņemta no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par līdzīgām pārbaudēm pret citām amatpersonām.

Jau ziņots, ka KNAB aizrādījis toreizējam Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekam, pašreizējam Rīgas mēram Vilnim Ķirsim (JV) un toreizējam Rīgas pašvaldības priekšsēdētāja vietniekam, pašreizējam Saeimas priekšsēdētājam Edvardam Smiltēnam (AS) saistībā ar rīkojumu izdošanu par pašvaldības deputātu nosūtīšanu komandējumos, iepriekš norādīja KNAB.

Amatpersonas izdeva rīkojumus, kam nebija saņemts Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas akceptēts lēmums par to, ka komandējumu mērķis ir lietderīgs.

KNAB šos pārkāpumus atzina par maznozīmīgiem un abām amatpersonām izteica aizrādījumu.

Par Staķi KNAB turpinot izvērtēšanu.

Savukārt pašvaldības iekšējā pārbaudē secināts, ka Staķa komandējumi, kurus viņš pats parakstījis, bijuši atbilstoši normatīvajiem aktiem. Saistībā ar 16 Staķa komandējumiem pārbaudi veica Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas Iekšējo pārbaužu un korupcijas novēršanas nodaļa sadarbībā ar Juridiskās pārvaldes Administratīvā procesa un iekšējās kontroles nodaļu. Pārbaude tika veikta, pamatojoties uz Rīgas pilsētas izpilddirektora Jāņa Langes rezolūciju, kas tika izdota pēc Rīgas domes attiecīgā lēmuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!