Foto: LETA
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Neatliekamās medicīnas centra jaunais vadītājs būs Roberts Fūrmanis, ceturtdien preses konferencē žurnālistus informēja slimnīcas pārstāvji.

Fūrmanis ir anesteziologs, reanimatologs.

Iepriekš vadījis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Zemgales reģionālā centru, bijis Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) viceprezidents, taču 2021. gada novembrī amatu pametis.

Ārsts ilgu laiku strādājis NMPD, taču darbu atsājis pirms pus gada. PSKUS šobrīd ir Fūrmaņa vienīgā darba vieta.

Kā preses konferencē sacīja Fūrmanis, viņa stāžs medicīnā 21 gads.

Kā vienu no lielākajiem izaicinājumiem jaunajā amatā Fūrmanis portālam "Delfi" minēja darbinieku trūkumu, kas novērojams visā medicīnas nozarē.

"Desmit ārstus esam pieņēmuši darbā. Četri ir pārtraukuši darba attiecības, bet to iemesli ir saistīti ar iestāšanos rezidentūrā, prioritāšu maiņu, bet kopumā dinamika ir laba, neskatoties uz ārkārtīgi kritisko situāciju pagājušā gada beigās un šī gada sākumā," pauda Fūrmanis.

Viņš sacīja, ka viņa mērķis ir celt neatliekamās medicīnas ārstu prestižu sabiedrībā. "Latvija ir viena no retajām Eiropas valstīm, kur neatliekamā medicīna ir pamatspecialitāte, bet to tomēr neizvēlas pietiekami liels ārstu skaits, un šeit viņu ir krietni vairāk vajadzīgs, nekā ir," atzina jaunais Neatliekamās medicīnas centra vadītājs.

PSKUS Neatliekamās medicīnas centrs strādā 24 stunda diennaktī septiņas dienas nedēļā.

Kā vēsta slimnīca, ik dienu neatliekamas palīdzības sniegšanu centrā nodrošina līdz 40 cilvēku personāls. Centrā diennaktī uzņem vidēji 140-210 pacientus.

Jebkuram pacientam, kurš pats ieradies Neatliekamās medicīnas centrā vai tiek atvests ar neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādi, saskaņā ar MK Noteikumiem Nr.1529 tiek noteikts neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas prioritātes līmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!