Foto: LETA

Netiek pārdotas autobusa biļetes uz "Ecolines" reisiem Maskava–Rīga un Rīga–Maskava, portālam "Delfi" sūdzējās vairāki Ukrainas pilsoņi. Iemesls – ukraiņus ilgāk pārbauda uz Krievijas robežas, tāpēc viņu dēļ visam autobusam nākas braukt veselām diennaktīm. Uzņēmumā "Ecolines" portālam "Delfi" skaidro, ka pieņemts lēmums sadalīt pasažieru plūsmas. Vai šāda prakse ir likumīga un vai konkurenti arī plāno šķirot pasažierus, portāls "Delfi" vaicāja atbildīgajām iestādēm.

"Kad jūlijā mūsu reisi uz robežas stāvēja 30 stundas, sapratām, ka mums ir jānodala plūsmas. Ja mums ir divi autobusi dienā, mēs sūtām ukraiņus ar vēlo, bet visus pārējos – ar agro. Lai vismaz viens reiss tiktu ātrāk. Tagad vairs nav tik ilgs gaidīšanas laiks, stāvam, maksimums, 12 stundas, ja autobusā ir vairāki desmiti Ukrainas pilsoņu. Autobusi bez Ukrainas pilsoņiem abas robežas izbrauc aptuveni trīs stundās," portālam "Delfi" skaidro "Ecolines" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs.

Pirmais autobuss no Maskavas uz Rīgu izbrauc pulksten 17.15, otrais – pulksten 20.15 (citās dienās ir tikai reiss pulksten 17.15). "Ecolines" mājaslapā norādīts, ka pirmā autobusa pasažieri ceļā pavadīs 19 stundas un 45 minūtes, bet otrā – 21 stundu un 40 minūtes. Agrākais reiss no Rīgas uz Maskavu atiet pulksten 16.30, vēlākais – pulksten 19.15 (dažās dienās tikai pulksten 16.30). Mājaslapā norādīts, ka pirmā autobusa pasažieri ceļā pavadīs 18 stundas, bet otrā – 25 stundas un 45 minūtes.

Apmaksas posmā pasažieriem ar Ukrainas pilsonību, kuri rezervē biļeti pirmajam reisam, parādās ziņojums "Saistībā ar Terehovas robežkontroles punkta šķērsošanas īpašo regulējumu lūdzam izvēlēties reisu pulksten 19.15 (Rīga–Maskava) vai 20.15 (Maskava–Rīga)". 

Vai tas ir likumīgi?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!