Foto: Publicitātes foto
Liepājā pie jauniem vaibstiem tikušas trīs pilsētas katlumājas – tās fasādes ceturtdien apgleznotas ar grafiti, "Delfi" informēja "Liepājas enerģija".

Katlumājas atrodas Karostā – Ģenerāļa Baloža ielā 11B, Atmodas bulvārī 10B un Lazaretes ielā 8B.

Sienu gleznojumu tēma bija "Ceļā uz klimata neitralitāti" un ar šo ideju uzņēmumā vērsusies Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas skolniece Tīna Bule.

"Esmu ļoti pateicīga visiem, kas man uzticējās un palīdzēja, lai projekts veiksmīgi varētu virzīties uz priekšu. Esmu priecīga, ka šī projekta rezultātā Karosta ir kļuvusi par trīs skaistiem, interesantiem un par vides tēmu domājošiem mākslas darbiem bagātāka,” pauž Bule.

Zīmējumi tiks iekļauti Liepājas sienu gleznojumu maršrutā un tos varēs apskatīt gan paši liepājnieki, gan pilsētas viesi.

Zīmēšanas konkurss ildzis trīs dienas, bet darbus vērtējusi žūrija piecu cilvēku sastāvā – “Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons, Liepājas pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule, grafiti lietpratēji Dainis Rudens un KIWIE, kā arī AS “CleanR Grupa” valdes locekle Agita Baltbārde.

Žūrija 1. vietu piešķīra Rinalda Vanadziņa darbam uz Ģenerāļa Baloža ielas 11B katlumājas fasādes, savukārt Haralda Dravnieka un Jevgeņijas Bikti darbi ieguva simpātijas balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!