Foto: F64

Ceturtdien Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 15
cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts
robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir
atturēti 6835 cilvēki, informē dienestā.

Robežsardzē vēsta, ka kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 315 cilvēki.

Vakar uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji.

Starp aizturētajiem ir bijušas divas meklēšanā esošas personas. Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Frankfurtes un viens no Īstmidlendas Latvijā ieceļojoši Latvijas pilsoņi, kuri atrodas policijas meklēšanā. Personas aizturētas un nodotas Valsts policijas amatpersonām.

Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekam. Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas un viens Kirgizstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs.

Persona saukta pie administratīvās atbildības, informē dienests.

Savukārt, veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam Baltkrievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 14 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Beļģijas, vienam Kazahstānas, vienam Ukrainas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!